la nit abans

9 d’oct. 2010, 12:11 publicada per Andreu campanario ponga   [ actualitzat el 9 d’oct. 2010, 12:53 ]

La nit abans havia vist, res un flash, a Josep Salvat presentador de inspiradors i atractius documentals a TV3, la Televisió de Catalunya. Al veure’l me’n vaig anar a un tros de la meva memòria, el dia que es va fer un homenatge a Cipriano Gracia, el Cipri, en el teatre Romea de Barcelona. Un acte mes enlla de emotiu, que va conduir excepcionalment en Josep Salvat i en el que , en l’acomiadament vaig aixecar el puny amb ganes junt amb un petit grup de camarades al son de la Internacional i el Segadors.

Me’n vaig anar, en un no res, a un altre tros de la Memòria on hi havia un munt d’emocions que vaig tenir al veure a Raimon en un recital al seu poble natal Xàtiva que van retransmetre en TV amb motiu de les celebracions de l’Onze de Setembre de aquest excepcional any 2010.

La matinada del divendres m’he despertat sobresaltat al sentir la pluja intensa que queia al pati on tenia l’ordinador, un munt de papers i llibretes que faig servir per treballar. Mullant me   de valent he recollit a corre-cuita tot i m’he parat a pensar Gracies abuelito,  Menys mal ! no s’ha mullat res li deia mi abuelito Elicio , un ninot de fusta que me’l representa des de fa uns anys. Ha estat llavors, quan una llibreta overta em mostrava algunes de les lletres que hi havia escrites en la pagina “OOelGa” , una corrupció gramatical que faig servir per dir vaga (huelga).

Un cafè amb llet, un poorito i ja torno a anar amb un altre tros de la meva Memòria i veig, un pel difoses això si,  les imatges de la assemblea permanent  que varem muntar en els tres torns del SIC (Servicios Informaticos Condall)  i en  la Oficina Principal del Banc en Via Laietana 69,  participant i contribuint al gran èxit i repercussions que va tenir la vaga de 24 hores impulsada per  la llavors anomenada Coordinadora d’organitzacions Sindicalsl la COS  en el 77 


Una bona estona de la matinada, amb una bona cafetera, un plaer  per les emocions,   imatges que es relacionen , records de situacions en que les bones persones fan moltes i petites coses que, juntes, espitjant allò que va quedar  en dir se la Transició.


Comments