Gracies a Samba

9 d’oct. 2010, 12:41 publicada per Andreu campanario ponga

Vaig sentir  Victor Jara “un grano no hace granero pero ayuda compañero”  i vaig contemplar els millors auguris per el Núvol de les Gràcies en els 180 º sobre Villa Maria

Els auguris em van fer emocionar i els vaig sentir quan, jo sol em prenia una 0,0 de San Miguel fumant  un poorito, plovia i feia sol alhora i va aparèixer, a sobre de Villa Maria, dos arcs de San Martí impressionants a la vegada que deixava de ploure.

Dilluns, amb 5 hores de plaç i 10.429 paraules de la meva compilació, ha sonat el timbre i ha aparegut samba Gueye per la porta a Samba. Gracies a Samba al qe vaig coneixer en el tren de Madrid Barcelona quan l’acaven de deixar junts amb els 90 “negritos” qe es van instal·la en el vago en que jo viatjava.

Gracies a Samba vaig fer unes practiques de frances en el transcurs del viatge. Gracies a Samba i els seus companys vaig apendre que les persones que vene en Kayuco, Galoolothio en Wolof, la llengua de Senegal. Ara acaba de marxar i ens ha explicat coses a la Maica, a mi i a l’Ivó que ens han deixat blancs, que si al representant del FMI , Xavier Segurali va fer un obsequi en nom de un dels distintius i orgulls del poble Senegalès, la Teranga, la hospitalitat, el president de Senegal no fa un any li va “obsequiar” amb una compensació de dos cent mil €s “per que no expliques algunes coses” que havia vist. Ens ha dit que en Xavier Segura va posar immediatament els diners a disposició del president del FMI i el va informar de algunes deades que estarien poc clares.

Samba ens ha dit també que despres de quatre anys que fa que ens vam trobar en el tren encara no te papers i que estan pendents en la oficina del Ministeri de Treball i inmigració que hi ha al costat de casa, en el passeig de Sant Joan. Que potser encara li queden dos anys

Gracies a Samba ens hem enterat que el consulat de Barcelona, que ostenta una senyora, els cobra per els tràmits el doble que si ho fessin a la ambaixada en Madrid.

Gracies a Samba hem sabut  que el president de Senegal acaba de inaugurar un monument en Dakar que ha costat vint milions de €s i que el monument esta ubicat en la ciutat en que, ara que es època de pluges, no pot sortir ningú a carrer per les inundacions que provocades per la inexistència de clavegueres i canalització d’aigües.

Gracies Samba m’han entrat encara mes ganes de presentar avui aquesta compilació.


Comments